Faceți căutări pe acest blog

Aluat de pizza



INGREDIENTE:
  • 2 cani de faina + faina pentru framantat;
  • o cana cu apa calduta;
  • 10g grojdie;
  • o lingura lapte;
  • o jumatate de lingurita sare;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 3 linguri ulei de masline.

MOD DE PREPARARE:
  1. Se cerne faina si se amesteca cu sare.
  2. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
  3. Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.
  4. Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.
  5. Apoi se imparte in 2 si se pragateste pizza cu umplutura preferata.
  6. Aluatul se intinde subtire.