Faceți căutări pe acest blog

Supa crema de dovlecei


INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei;
  • 2 cartofi;
  • o ceapa;
  • o lingurita leustean deshidratat;
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • 1,20 l apa.

MOD DE PREPARARE:

  1. Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele.
  2. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare.
  3. Se fierb 15min, apoi se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc inca 20min.
  4. Cand au fiert legumele, se pun intr-un blender impreuna cu usturoiul si leusteanul, se adauga apa in care au fiert si se blendeaza pana se obtine un piure.
  5. Se serveste cu crutoane sau paine prajita.
  6. Pofta buna!