O reteta delicioasa pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania. Stefania fiind si gazda acestei luni, ea propunandu-ne sa alegem un preparat din 3 categorii: Aperitive, Retete cu carne de porc si Prajituri. Eu am ales din categoria "Aperitive" o reteta de chec aperitiv, care mi-a placut foaaaarte mult. Am facut mici modificari, am folosit lapte batut, in loc de iaurt, pentru ca am uitat sa cumpar :))), iar cascaval am pus mai mult :P
A fost pe placul tuturor din casa, s-a terminat imediat ;).
INGREDIENTE:
- 4 oua;
- 9 linguri cu varf de faina;
- 150 ml lapte batut;
- 100 g boabe porumb dulce;
- 120 g sunca de curcan;
- o lingura masline feliate;
- o jumatate de ardei rosu;
- 150 g cascaval;
- un pliculet de praf de copt;
- sare, piper.
- Am taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare.
- Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus faina amestecata cu praful de copt.
- Am amestecat cu o spatula, apoi am adaugat sunca, porumbul, ardeiul, cascavalul si maslinele.
- Am turnat compozitia intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt.
- Am bagat tava 40 min in cuptorul preincalzit.
- Am lasat tava sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi am taiat checul felii si am servit cu ketcup.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu