O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazda este Elena Bite.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: APERITIVE - GUSTARI, MANCARURI CU CARNE si DULCIURI.
Cand am rasfoit blog-ul, am ales vreo 6 retete pe care as fi dorit sa le fac, daca imi permitea timpul.
Am reusit sa pregatesc decat o salata cu peste afumat, dar, cu alta ocazie, o sa le incerc si pe celelalte. Multumesc pentru retete!
INGREDIENTE:
- 3 cartofi;
- 400 g macrou afumat (un macrou si jumatate);
- o ceapa rosie;
- cateva masline;
- 4 linguri maioneza;
- 125g iaurt natur;
- lamaie;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
- Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici.
- Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete.
- Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici.
- Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul se toaca marunt.
- Se amesteca toate ingredientele, se adauga zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, apoi se baga la frigider, cel putin o ora pana sa fie servita.
- Se poate servi pur si simplu din bol sau se poate pune de felii de paine.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu