INGREDIENTE:
- urzici (un castron mare);
- o lingura ulei;
- 2 cepe;
- 2 linguri bulion;
- 100g orez;
- un ou;
- sare;
- piper.
MOD DE PREPARARE:
- Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat in apa rece.
- Se pune apa la fiert.
- Urzicile se oparesc in apa clocotita.
- Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt.
- Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul.
- Se amesteca 2-3 minute, apoi se adauga urzicile si 2 litri de apa.
- Intr-un castron, se bate un ou cu furculita si se amesteca cu cateva linguri de zeama din ciorba.
- Ciorba se lasa pe foc 20 min, apoi se adauga un ou batut si se mai da un clocot.
- Se poate servi cu smantana, un deliciu plin de vitamine.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu