INGREDIENTE:
- 400 g piscoturi (48 bucati)
- 500 g crema mascarpone
- 3 oua
- 4 linguri zahar pudra
- o cana mare de cafea sau ness
- cacao
- esenta de migdale sau amaretto
MOD DE PREPARARE:
- Toate ingredientele trbuie sa fie la temperatura camerei.
- Cafeaua trebuie facuta mai tare si neindulcita.
- Ouale se sparg si se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, pana isi schimba consistenta, apoi se adauga crema mascarpone si se amesteca cu mixerul pana se leaga crema. In crema se pune o lingurita de esenta de migdale sau amaretto.
- Separat, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga peste crema de mascarpone si se incorporeaza cu o paleta de jos in sus, incet.
- Piscoturile se trec prin cafea (pe ambele parti), se aseaza intr-o tava primul stat, peste care se pune jumatate din compozitia de mascarpone, apoi al doilea strat de piscoturi si crema.
- La sfarsit, se pudreaza cu cacao si se da la frigider pentru cel putin o ora inainte de a fi servita.
Crema de mascarpone poate fi servita si la pahar, cu piscoturi sau biscuiti amaretto.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu