INGREDIENTE:
- 1500 g caise;
- 1200 g piersici;
- 600 g zmeura;
- 2 kg zahar;
- 2 lamai;
- o lingura menta verde maruntita de la Kotanyi
MOD DE PREPARARE:
- Se spala fructele.
- Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.
- Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.
- Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.
- Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.
- Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.
- Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.
- Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.
- Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.
- Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.
- Au iesit 5 borcane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu