O mancare tare gustoasa, care se prepara rapid si merge perfect vara.
INGREDIENTE:
- 500g fasole verde;
- 3 cepe mici;
- 2 capatani mici de usturoi;
- 2-3 linguri ulei;
- o lingura otet;
- sare;
- patrunjel.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune apa la fiert.
- Intre timp, se spala fasolea, se curata de capete si se rupe in doua.
- Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie.
- Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2 linguri de ulei cu apa, apoi se adauga fasolea, sare si putina apa.
- Intr-un castron, se prepara usturoiul pisat cu sare si o lingura de otet, apoi se adauga peste fasole.
- Se gusta. Daca este nevoie, se mai aduga sare sau otet.
- La final, se adauga patrunjel tocat.
- Usturoi se pune dupa gust, eu am folosit usturoi de la tara si imi place mai mult. Daca se opteaza pentru cel cumparat (mare), se pune mai putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu