O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este Cristina Iuliana Pana, zmeoaica noastra draga, cu al sau blog Panacris.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Aperitive", "Salate" si "Dulciuri".
Asa cum probabil ati observat, niciodata nu zic "NU" la briose ;) Asa ca am ales sa incerc o noua reteta de biose, de aceasta data cu ciocolata neagra si zmeura, fix pe gustul meu... :D
INGREDIENTE:
- 4 oua;
- 200g unt;
- 200g ciocolata neagra 85% cacao;
- 150g zahar;
- 1 pliculet zahar vanilinat;
- 1 pliculet praf de copt;
- 400g faina.
- 200g zmeura congelata;
- glazura de ciocolata: 80 g ciocolata cu alune, 35ml frisca lichida; 35 g unt;
- ciocolata alba, pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
- Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu.
- Se lasa la racit.
- Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.
- Faina se amesteca cu praful de cop, apoi se pune, putin cate putin, peste compozitia din oua.
- Se amesteca bine, apoi se pune 3/4 in fiecare forma, iar deasupra se pune zmeura.
- Se baga in cuptoruol preincalzit, 25-30min.
- Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul, amestecand continuu.
- Se lasa la racit, apoi se pune deasupra fiecarei briose.
- La final, se rade ciocolata alba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu