O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Mancaruri cu legume", "Supe" si "Alte dulciuri"
De data asta am ales preparatul "de suflet" propus.
Recunosc, am vazut de mult aceasta supa, am avut-o pe lista s-o pregatesc, dar de fiecare data am trecut peste ea. Ma bucur nespus de mult ca a ales-o, pentru ca asa am incercat-o si eu :P
Ne-a placut foarte mult gustul dulce al laptelui de cocos combinat cu lamaia si puiul.
Multumesc, doamna Lubita!
INGREDIENTE:
- 300g piept de pui;
- 400 ml lapte de cocos (o cutie);
- un ardei;
- sucul de la o jumatate de lamaie;
- 2 linguri ceapa verde tocata;
- 2 linguri ulei de masline;
- o lingurita ghimbir macinat;
- o lingura bulgarasi de savoare;
- sare;
- piper;
- 600 ml apa.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeiul se taie bastonase mai scurte si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa.
- Se adauga ghimbirul macinat, se lasa cateva minute, apoi se pune laptele de cocos, 600ml apa, pieptul de pui taiat fasii, bulgarasii de savoare, sare si piper.
- Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pune zeama de lamaie si se mai lasa 5-10 min pe foc.
- Se serveste calda.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu