O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Mancaruri cu legume", "Supe" si "Alte dulciuri"
Supa de rosii se numara printre preferatele mele, asa ca am ales o varianta neincercata pana acum. A iesit delicioasa si, cu siguranta, o voi repeta cat de curand.
INGREDIENTE:
- 400g rosii;
- o lingura cu bulion;
- o conserva de porumb (340g);
- o ceapa;
- o capatana mica de usturoi;
- o lingura ulei;
- sare de mare aromatizata cu verdeturi;
- piper;
- 600ml apa.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
- Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul.
- Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor: rosiile, bulionul, porumbul si apa.
- Se lasa sa fiarba 20-25 min, se adauga sare si piper, apoi se paseaza totul. Eu am pus in blender.
- Se pune din nou pe foc, se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa dea in clocot si se opreste.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu