O alta reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este Alina, cu al sau blog Gateste sanatos si gustos.
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Paine", "Retete traditionale" si "Retete de post", iar ca preparat "de suflet" a ales Snitele printului.
De aceasta data, am ales o ciulama de ciuperci, pentru ca n-am facut nicioadata :D
Mi-a placut asa mult, incat o trec la mancaruri favorite :P
INGREDIENTE:
- 1 kg ciuperci amestecate (champignon albe, brune si pleurotus);
- 3 cepe mici;
- 5-6 catei de usturoi;
- 200ml smantana pentru gatit;
- o lingura de faina;
- o lingura de ulei;
- sare;
- piper;
- patrunjel;
- mamaliga.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper.
- Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min.
- Smantana pentru gatit se amesteca cu o lingura de faina si usturoiul zdobit, apoi se adauga peste ciuperci.
- Se mai lasa cateva minute pe foc.
- Se serveste cu mamaliga si cu patrunjel tocat pe desupra.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu