INGREDIENTE:
- Pentru blat: (2 buc)
- 5 oua;
- 5 linguri zahar;
- 1 pliculet zahar vanilinat;
- o lingurita coaja de citrice;
- 2 linguri ulei;
- 7 linguri faina;
- o jumatate plic praf de copt;
- Pentru mango caramelizat:
- 2 buc mango;
- 350 g zahar brun;
- 50 g unt.
- Pentru crema:
- 500ml frisca lichida;
- 400ml lapte;
- 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker.
- Pentru decor - glazura portocalie:
- 40 g ciocolata alba;
- 50 g frisca lichida;
- 2 g gelatina (1 foaie);
- 3-4 picaturi de colorant portocaliu.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
- Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul.
- Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu prful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
- Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia.
- Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
- Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit se adauga untul, apoi bucatile de mango.
- Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.
- Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate.
- Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema.
- Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.
- Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata.
- Cand se opreste focul se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu