INGREDIENTE
- 1300 g caise;
- 600 g zahar;
- o lamaie;
- 6-7 samburi de caise.
MOD DE PREPARARE:
- Caisele se spala si se rup in jumatati.
- Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul.
- Se fierb la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul
- Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.
- Cand este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si samburii de caise, curatati de pielita.
- Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.
- Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.
- Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.
- Au iesit 3 borcane de 300g.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu