INGREDIENTE:
- 500 g carne tocata
- o ceapa
- un ardei
- 3 linguri bulion
- boia, fulgi chilli, sare, piper
- 3 cartofi mari
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 100 g cascaval
- un cuulet unt
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, iar cartofii i-am taiat rondele (pe lung).
- Ceapa se pune la prajit in ulei. Cand s-a inmuiat, am pus carnea tocata si am lasat-o 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat ardeiul si bulionul amestecat cu o jumatate de cana de apa. Am potrivit gustul cu condimente (boia, chilli, sare, piper) si am lasat 7 min pe foc.
- Intre timp, am prajit cartofii putin in ulei incins. Cand au fost gata, i-am pus pe un servetel de bucatarie, sa elimine surplusul de ulei.
- Am batut ouale impreuna cu smantana, pana s-a format un sos alb.
- Am pregatit un vas termorezistent, l-am uns cu unt, am adaugat un strat de cartofi, carne, cartofi, sosul alb, apoi cascaval ras.
- Am bagat in cuptor pentru25 min, pana s-a rumenit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu