INGREDIENTE:
- 7 pesti mici (caras, babusca)
- 1 catel de usturoi
- 80g unt
- 100 ml vin alb
- 1/2 lamaie
- 1/2 lime
- 1 morcov
- 1 rosie
- sare
- patrunjel
MODE DE PREPARARE:
- Pestii se spala, se curata de cap, coada si aripi, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie si se presare cu sare pe ambele parti.
- Morcovul l-am taiat rondele, iar rosia cubulete.
- Am pus pestii intr-un vas termorezistent, i-am umplut cu rondelele de morcov si i-am stropit cu zeama de la lamai.
- Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit, pentru 1 min, impreuna cu usturoiul pisat.
- Am adaugat untul topit peste peste si l-am bagat in cuptorul incins, pentru 5-7 min, apoi am adaugat vinul amestecat cu apa (un pahar cu 100ml vin, restul apa).
- Dupa 15 min, am adaugat si cubuletele de rosie, apoi l-am mai lasat 10min.
- L-am servit cu patrunjel tocat si felii de lime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu