INGREDIENTE:
- 1 pui mare
- 6 cartofi rosii
- o capatana de usturoi mica
- 90 g unt
- o lamaie si jumatate
- rozmarin
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Puiul se spala, se curata, se da cu sare, apoi se pune intr-un vas termorezistent.
- Intr-o tigaie, se pune untul la topit impreuna cu usturoiul pisat.
- Puiul se unge, pe o parte si pe cealalta, cu untul topit, apoi se presara rozmarin uscat. Restul de unt se pune langa pui si se adauga o cana cu apa.
- Lamaia se taie in 4 si se pune in interiorul puiului.
- Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie bucati potrivite si se amesteca cu sare, piper, rozmarin si zeama de la o jumatate de lamaie.
- Puiul se baga la cuptor pentru 30 min, apoi se scoate si se adauga cartofii.
- Din cand in cand, se mai stropeste puiul cu zeama care este in tava.
- Se lasa in cuptor pentru o ora, o ora si ceva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu