Am venit mai tarziu cu reteta pentru provocarea Cutia Misterelor din luna mai.
De aceasta data, gazda lunii este Laura Nechita - Laura's sweets, care a ales ca vedeta CAPSUNA. :D
Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Laura a ales pentru noi urmatoarele ingrediente: ciocolata, biscuiti / fursecuri, oua, smantana, fructe de mare, salate de oricare fel, vin rosu, branzeturi, iar ca si ingredient vedeta: capsuna.
- Pentru dulceata:
- 300g capsuni;
- 2-3 linguri zahar gelifiant;
- un pliculet de zahar vanilinat.
- Pentru mousse:
- 500g ricotta;
- 100 ml frisca lichida;
- un pahar cu zahar;
- un pliculet de zahar vanilinat.
- Pentru blat:
- 250g biscuiti cu ovaz;
- 80ml vin rosu.
- Se incepe cu dulceata.
- Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama.
- Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
- Se ia dupa foc si se lasa la racit.
- Intre timp, se pregateste mousse-ul.
- Ricotta se amesteca cu zaharul.
- frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
- Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
- Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
- Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
- Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate.
- Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu