INGREDIENTE:
- Pentru blat:
- 350 g faina;
- 200 g unt;
- 2 galbenusuri;
- o lingura Green Sugar;
- 2 lingurita coaja de portocala.
- Pentru umplutura:
- 500 g capsune;
- 500 g cirese;
- 100 g Green Sugar;
- o lingurita coaja de portocala;
- o lingurita esenta de migdale.
- Caffe latte:
- 2 lingurite de ness;
- 2 pliculete Green Sugar;
- 500 ml lapte;
- frisca;
- topping.
- Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
- Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
- Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
- Dupa ce s-a lasat putina zeama, se fierb fructele 10 min, apoi se adauga esenta de migdale si coaja de portocala si se opreste focul.
- Cand se racesc fructele, se scoate aluatul de la frigider.
- Aluatul se imparte in dua parti, se mai framanta putin, apoi se intind foile cu sucitorul.
- Se pune o foaie intr-o forma de tarta, apoi se adauga umplutura.
- Daca este multa zeama de la fructe, nu se pune toata sau se presara putin gris pete aluat, apoi se pune umplutura.
- A doua foaie se pune deasupra sau se pot face diferite forme si se pun peste umplutura.
- Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35min sau pana se rumeneste.
- Pentru caffe latte, se amesteca ness-ul cu Green Sugar-ul si laptele in blender.
- Se toarna in pahare, apoi se pune frisca deasupra si topping.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu