INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 300 g faina;
- 130g unt;
- 1 ou;
- 2 linguri lapte rece;
- o lingura zahar pudra;
- o lingurita coaja de lamaie rasa;
- un praf de sare.
Pentru umplutura:
- o jumatate de dovleac placintar;
- 2 linguri zahar;
- o lingurita scortisoara
- un pahar nuci macinate
Pentru bezea:
- Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
- Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.
- Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.
- Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie.
- Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul. Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.
- Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul.
- Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu