INGREDIENTE:
- Pentru blat: 250g biscuiti; 200 g unt.
- Pentru umplutura: 500 g mascarpone; 100 ml frisca lichida; o cana de zahar; 2 lingurite coaja de lamaie+portocala; o ligurita esenta de lamaie, un plic de gelatina
- Pentru jeleu: 400 g zmeura congelata; un pahar de zahar, 2 plicuri de gelatina
MOD DE PREPARARE:
- Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
- Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
- Intre timp, m-am apucat de crema.
- Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.
- Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).
- Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.
- Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.
- Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fiert-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.
- Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat gelatina si am amestecat.
- Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu