INGREDIENTE:
- 6 bucati de carne de porc
- 80 g unt
- 2 lingurite cimbru uscat
- 500 g ciuperci champignon brune
- 300 g mix de ciuperci congelate
- 3 linguri smantana
- patrunjel
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Carnea am dat-o cu sare si piper si am dat-o la frigider.
- Untul l-am scos mai devreme sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, am adaugat cimbrul si l-am frecat bine, apoi l-am bagat in frigider.
- Le-am lasat 45 de minute in frigider.
- Am uns cu unt un vas termorezistent, am asezat carnea si am pus bucatele de unt pe deasupra, am adaugat 2 pahare cu apa, apoi am bagat in cuptor pentru 2 ore.
- Ciupercile brune le-am taiat diferite forme (si subtiri si mai mari), iar cele congelate le-am lasat la scurs.
- Intr-o tigaie cu putin ulei, am pus ciupercile taiate, am amestecat, am presarat sare, piper si am adaugat putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat si mixul de ciuperci. Le-am lasat pe foc 2-3 min, apoi am pus jumatate din compozitie intr-un blender, am adaugat smantana, putina apa si am mixat pana s-a format un sos, apoi l-am pus peste ciupercile ramase in tigaie. Am amestecat, am potrivit gusttul cu sare si piper, apoi am adaugat patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu