INGREDIENTE:
- 400g piscoturi;
- 500g crema mascarpone;
- 6 galbenusuri;
- un praf de sare;
- 3 linguri de zahar tos;
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie;
- 2 pliculete zahar vanilinat;
- cafea: 350ml apa + 8 lingurite de cafea;
- sirop de zahar ars: o cana de zahar + cafea + esenta de migdale
- Pentru decor: cacao si ciocolata.
- Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
- Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
- Crema se lasa la rece.
- Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
- Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
- Piscoturile se trec prin sirop si se aseaza intr-o tava de tort cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).
- La final sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.
- Pe deasupra se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu