Pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania am ales un chec delicios si tare aspectuos.
In luna mai, gazda a fost Elena Bite, cu al ei blog Hellena.. din bucataria mea. Ea ne-a propus sa pregatim un preparat din 3 categorii: Mancaruri cu carne, Paste, Pizza, Sosuri si Dulciuri.
INGREDIENTE:
- 5 oua;
- 140g zahar;
- 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie;
- 230g faina;
- 1/2 pliculet praf de copt;
- esenta de rom;
- Crema de cacao:
- 60 g unt;
- o lingura lapte;
- o lingura zahar;
- o lingura cacao
MOD DE PREPARARE:
- Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.
- Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.
- Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se incorporeaza bine.
- Compozitia se imparte in 2.
- Pentru crema de cacao se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa.
- Crema se adauga peste jumatate din crema si se amesteca bine.
- Intr-o tava pentru cozonac cu hartie de copt, se pune in mijlocul tavii, alternativ, cate o lingura din fiecare compozitie, pana se termina.
- Se baga la cuptor pentru 30-35 min sau se verifica cu o scobitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu