Una din ciorbele care merge perfect vara, mai ales daca este cu legume proaspete din gradina.
INGREDIENTE:
- 700 g teci de fasole;
- 4-5 rosii;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- radacina de telina;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie)
- Intre timp, se pregatesc legumele.
- Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici.
- Rosiile se curata de coaja, apoi se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu radacina de telina.
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii rondele subtiri.
- Cand apa a fiert, se pun toate legumele, in afara de rosii.
- Se lasa sa fiarba 25-30 min, apoi se adauga rosiile si se mai lasa 30 min.
- Se potriveste gustul cu sare si piper.
- La final, se adauga patrunjel tocat.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu