O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazda este Oana Durican, cu minunatul blog Caietul cu retete vechi si noi.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: SALATE, RETETE INTERNATIONALE SI FELUL DOI.
Am ales o placinta cu mere, foarte parfumata si aromata. Multumesc pentru reteta!
INGREDIENTE:
- Aluat:
- 250g faina;
- 150g unt;
- un praf de sare;
- 2-3 linguri de apa rece.
- Umplutura:
- 4 mere mari;
- o lamaie (zeama, pulpa si coaja);
- 100g zahar;
- 5-6 linguri de apa;
- un baton de scortisoara;
- 30 g unt.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa.
- Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul.
- Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min.
- Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici.
- Se amesteca cubuletele de mere cu zeama si pulpa de la lamaie si se lasa cateva minute.
- Se pune untul la topit, apoi se adauga merele, batonul de scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si apa.
- Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si se evapora apa.
- Cat timp se racesc merele, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti (una mai mare).
- Bucata mai mare de aluat se intinde, apoi se aseaza in forma de tarta si se inteapa, din loc in loc, cu furculita, apoi se adauga umplutura.
- Se intinde cealalta parte de aluat, se poate face grilaj, diferite forme sau se pune asa deasupra tartei.
- Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa 35-40min, pana se rumeneste.
- Cand se scoate, se presara zahar pudra.
- Se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu