INGREDIENTE:
- Pentru blat:
- 9 oua;
- 7 linguri de zahar;
- 9 linguri faina;
- 3 linguri cacao;
- un pliculet praf de copt;
- 100 g ciocolata amaruie.
- Pentru crema:
- 9 galbenusuri;
- 7 linguri de zahar;
- 4 linguri de apa;
- 250ml frisca lichida.
- Pentru sirop:
- 3 linguri de nescafe 3in1;
- o cana cu apa.
- Pentru glazura:
- 200g ciocolata alba;
- 200g frisca lichida.
- Se incepe cu blatul.
- Ciocolata se da pe razatoarea mica.
- Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul.
- Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua.
- La sfarsit, se pune si ciocolata rasa si se amesteca.
- Compozitia se pune intr-o forma de tort detasabila (28cm) si se baga la cuptorul preincalzit.
- Se coace 45 min sau se incearca cu scobitoarea.
- Pentru crema, galbenusurile, zaharul si apa, se amesteca la bain-marie, pana se ingroasa (isi dubleaza volumul).
- Frisca lichida se bate tare, apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
- Pentru glazura, se rupe ciocolata in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.
- Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema, al doilea blat, insiropat si el, apoi glazura si se orneaza dupa bunul plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu