O prajitura minunata pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania. Stefania fiind si gazda acestei luni, ea propunandu-ne sa alegem un preparat din 3 categorii: Fursecuri, Prajituri, Aluaturi.
Am ales prajitura asta datorita denumirii si ca are nuca de cocos, pe care o ador :)
Multumesc, Stefania, pentru reteta, o sa o repet de sarbatori.
INGREDIENTE:
- Pentru blat:
- 5 galbenusuri;
- 10 linguri cu apa;
- 100 g zahar;
- 1 pliculet zahar vanillinat;
- 200 g faina;
- 1 pliculet praf de copt.
- Pentru crema:
- 250 g margarina Rama;
- 350 ml lapte;
- 100 g nuca de cocos;
- 50 g zahar pudra cu vanilie;
- 2 linguri amidon alimentar;
- 1 lingurita esenta de vanilie.
- Pentru glazura:
- 5 albusuri;
- 150 g zahar.
- Pentru ornat:
- nuca de cocos.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru blat, se miixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
- Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
- Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.
- Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.
- Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.
- Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.
- Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc apoi se lasa la racit.
- Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar, la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.
- Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu