O reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Gazda in luna decembrie este Blogul Ancai - Prajituri si alte bunatati de la Anca.
Ingredientele propuse de ea sunt: carne, salata/valerina/spanac si alte verdeturi, legume proaspete, oua, quinoa, ciocolata, nuci/migdale/caju/alune/arahide, cartofi, vin, branzeturi, iar vedete lunii este CLEMENTINA.
INGREDIENTE:
- 2 oua;
- 150g zahar;
- 100g unt;
- 250ml lapte;
- 300g faina;
- 1 plic praf de copt Dr.Oetker;
- 2 plicuri zahar vanilinat Dr.Oetker;
- 30g ciocolata neagra;
- 2 clementine.
- Pentru jeleu: 1 plic Tort-Gelee de la Dr.Oetker, 2 linguri de zahar, 220ml suc proaspat de clementine (6-7 clementine).
- Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele.
- Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
- Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12 briose) si se adauga jumatate din compozitie, apoi se pun cateva clementine taiate pe jumatate.
- Restul de compozitie se amesteca cu ciocolata rasa si se pune in tava peste clementine.
- Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30 min.
- Pentru jeleu, se storc 6-7 clementine.
- Compozitia de Tort-Gelee se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi cu sucul proaspat de clemetine si se pun 1-2 min pe foc.
- Briosele se scot din tava, se aseaza pe un gratar cu tava sub si se toarna jeleul fierbinte deasupra.
- Jeleul care se scurge se intinde si se lasa la racit, apoi se taie cubulete si se serveste alaturi de briose.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu