INGREDIENTE:
- 8 oua;
- un praf de sare;
- 150 g zahar;
- 10 linguri cu varf de faina;
- 3 linguri ulei;
- 1 pliculet praf de copt;
- 2 pliculete zahar vanilat;
- un lime
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
- Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilat, coaja, sucul si pulpa de lime.
- Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
- Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 26cm), se unge cu ulei si se adauga compozitia.
- Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 30-35min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu