O reteta pentru provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda este Monica Horoiu.
Provocarea a fost initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta provocare gasiti aici.
In luna noiembrie, Monica ne-a propus niste ingrediente tare interesante, cap de lista fiind DOVLEACUL. Pe langa dovleac mai sunt: carne, nuci/migdale, ceapa/praz, orez, brocoli, ou, fructe uscate, quinoa, branzeturi/lactate.
INGREDIENTE:
- 4 pulpe de pui;
- o jumatate de dovleac placintar;
- o jumatate de praz;
- ulei de masline;
- cimbrisor;
- sare;
- piper.
MOD DE PREPARARE:
- Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece.
- Dovleacul se taie felii, iar prajul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei de masline, apoi se adauga pulpele, prazul si dovleacul.
- Pe deasupra se presara cimbrisor uscat.
- Se adauga putina apa si se da vasul la cuptor.
- Carnea se intoarce pe cealalta parte, dupa 30min.
- Se lasa in cuptor o ora.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu