O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazda este Elena Bite, cu al sau blog Hellena... din bucatari mea.
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: MANCARURI DE POST, SUPE/CIORBE SI DULCIURI.
Ca si luna trecuta, am ales tot o ciorba. De aceasta data, o supa de pui cu galuste, care-mi place foarte mult, mai ales ca am pregatit-o cu pui de tara.
INGREDIENTE:
- un piept de pui + o pulpa;
- 2 morcovi;
- 1 ardei;
- 2 cepe;
- o radacina de telina
- sare;
- piper;
- patrunjel;
- galuste: 2 oua, 10 linguri de gris, sare.
- Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper.
- Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate.
- Se lasa sa fiarba 40-50min.
- Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron, iar supa se strecoara si se pregatesc galustele din gris.
- Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand continuu.
- Grisul se incorporeaza in compozitia de oua, amestecand de jos in sus.
- Galustele se formeaza cu o lingura si se pun in supa fierbinte.
- Se lasa sa fiarba 15-20 min, apoi se adauga morcovii si carnea.
- Se seveste cu patrunjel tocat pe deasupra.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu