INGREDIENTE:
- 350g carne de porc semiafumata;
- 400g carne de porc proaspata;
- 2 carnati semiafumati;
- 2 carnati de casa;
- un pahar de vin alb demisec;
- 2 cepe;
- un ardei;
- 2 linguri rosii tocate in bulion;
- boia picanta;
- cimbru proaspat;
- foi de dafin;
- sare;
- piper.
- pentru mamaliga: apa, malai, sare, branza de capra.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de capra si se amesteca. Se toarna pe o farfurie intinsa.
- Carnea si carnatii se taie cubulete mici, ceapa se toaca marunt, ardeiul la fel (l-am avut taiat cubulete la congelator).
- Se pune ulei intr-o cratita, se rumeste carnea proaspata, apoi se adauga carnatii si carnea semiafumata. Se rumesc putin si se adauga, din cand in cand, apa sa nu se afume.
- Se lasa pe foc 20 min, apoi se adauga vinul.
- Separat, se caleste ceapa cu ardeiul, apoi se adauga rosiile, boiaua, sare, piper, cimbrul tocat si foile de dafin.
- Se lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga peste carne.
- Se amesteca si se adauga apa, cat sa acopere tot.
- Se mai lasa pe foc 15-20min.
- Se serveste tochitura alaturi de mamaliga si un ou prajit.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu