Astazi va arat cum pastrez coaja de lamaie si portocala, pentru ca, mai apoi, sa o folosesc la prajituri.
Mie imi place foarte mult gustul pe care il da coaja de lamaie prajiturilor, mai ales daca este combinata si cu coaja de la lime si portocala.
Prajiturile, aluaturile, cozonacii ies mult mai aromati si gustosi cu coaja de lamaie sau portocala. Mai folosesc si la spaghete cu branza dulce, fidea cu lapte etc.
INGREDIENTE:
- lamaie;
- lime;
- portocala;
- zahar.
MOD DE PREPARARE:
- Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba.
- Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul.
- Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi.
- Nu este nevoie sa fie umplut dintr-o data borcanul, se poate adauga coaja rasa de fiecare data cand aveti in casa lamai, portocale sau limeta, dar, neaparat, ultimul strat sa fie de zahar.
- Trebuie amestecat din cand in cand in borcan, iar la sfarsit, se pune un nou strat de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu