De aceasta data, am ales sa pregatesc un desert pentru provocarea Cutia Misterelor din luna martie, gazda fiind Cristina - Retele lui Panacris, care a ales ca vedeta FISTIC-ul. :D
Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Ingredientele propuse de Cristina sunt: "Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii, tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
INGREDIENTE:
- 80 g fistic curatat;
- 2 oua;
- 70 g unt;
- un pahar zahar;
- un pahar de faina;
- un plic praf de copt;
- o lingurita esenta de lamaie;
- o lingurita esenta de fistic;
- 2 plicuri zahar vanilat.
- Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit.
- Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.
- Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat esentele si zaharul vanilat.
- Am pus albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat fisticul.
- Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o peste compozitia de oua cu fistic.
- Am pus hartie pentru briose in forma, am adaugat aluat, am pus deasupra fisticul maruntit cu cutitul si am bagat la cuptor pentru 20 min (am incercat cu scobitoarea).
- Din compozitie au iesit 12 briose mari.
TIPS: In cazul in care compozitia este prea groasa, se adauga 1-2 linguri de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu