O reteta delicioasa pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: Dulciuri cu fructe, Preparate de post si Aperitive. Eu am ales din categoria "Dulciuri cu fructe" o reteta de chec, fiind si de post.
A iesit o minunatie de chec, care s-a evaportat dupa fotografiile de final :)))
INGREDIENTE:
- o cana cu zahar;
- o cana suc de portocale (proaspat stors);
- 1/3 cana ulei;
- 2 cani faina;
- esenta de portocale;
- un pliculet praf de copt;
- fructe confiate (eu am folosit merisoare).
- Am mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta.
- Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste celelalte ingrediente, amestecand bine, sa nu se faca cocoloase.
- Toata compozitia am turnat-o intr-o tava de chec, unsa cu ulei si am pus pe deasupra merisoarele confiate.
- Am bagat tava la cuptorul preincalzit, pentru 40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu