INGREDIENTE:
- 800 g carne de vita;
- 2 cepe;
- 2 cartofi;
- 2 morcovi;
- 2 ardei;
- 2 rosii;
- 2 linguri bulion;
- un pahar vin rosu de casa;
- sare;
- piper;
- usturoi granulat;
- boia duce;
- fulgi de chilli;
- marar si patrunjel.
- Carnea de vita se spala si se taie cubulete.
- Legumele se curata, se spala, apoi se taie: ceapa se toaca marunt, morcovii, ardeiul si rosiile se taie cubulete mici, iar cartofii cubulete mai mari (sa nu se sfarame la fiert).
- Carnea se pune la prajit, in putin ulei. (In cazul in care carnea e mai tare, se pune apa dupa ce s-a prajit si se lasa sa fiarba, apoi se pun legumele)
- Cand s-a prajit, se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca, apoi se adauga cartofii, morcovii si ardeii.
- Se lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga apa si condimentele (sare, piper, usturoi granulat, boia si fulgi de chilli).
- Cand scade putin, se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba, pana e gata carnea.
- La final, se adauga verdeata tocata si se mai adauga condimente, daca este nevoie.
- Cand am servit, am presarat fulgi de chilli si rondele de usturoi verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu