INGREDIENTE:
- 2 piepti de pui;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- o bucata radacina de telina;
- o bucata radacina de pastarnac;
- 100 g orez;
- 500 g smantana;
- 5 galbenusuri;
- 1-2 lamai (depinde cat de acre sunt);
- patrunjel;
- sare;
- piper.
- Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand.
- Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat in bucati mai mici, apoi le-am calit in putin ulei.
- Orezul l-am lasat la inmuiat in apa.
- Cand a fost gata carnea de pui, am scos-o sa se raceasca, apoi am taiat-o cubulete.
- Apa in care a fiert carnea am impartit-o in doua (jumatate am lasat-o pe foc, jumatate am lasat-o sa se raceasca).
- Am pus legumele peste jumatatea de apa care am lasat-o pe foc.
- Am fiert legumele 15 min, apoi am adaugat puiul maruntit, orezul, sare si piper.
- Am lasat pe foc pana s-a fiert orezul.
- Separat, intr-un bol, am amestecat smantana cu galbenusurile si zeama de lamaie, apoi am adaugat, putin cate putin, jumatatea de apa care am lasat-o la racit.
- Am adaugat compozitia in oala, peste legume si carne, am pus patrunjel tocat si am mai dat de doua ori in foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu