O noua reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania.
Luna aceasta gazada este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie
Ne-a provocat sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: Dulciuri cu fructe, Preparate de post si Aperitive.
De data asta am ales din categoria "Preparate de post" o tocanita de fasole pastai.
Tinand cont ca n-am gasit pastai proaspete, am ales sa folosesc fasole galbena congelata, iar cantitatea am dublat-o :)
INGREDIENTE:
- 1 kg fasole congelata;
- 2 cartofi;
- o ceapa mare;
- 1 ardei;
- 6-7 catei de usturoi;
- 5 linguri rosii cubulete in suc;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
- Am pus o cratita cu apa pe foc si intre timp, am curatat si tocat legumele.
- Cartofii i-am taiat in sferturi, ceapa marunt, ardeiul cubulete, iar usturoiul l-am pisat.
- Am adaugat fasolea si cartofii in apa fiarta.
- Separat, am calit ceapa si ardeiul, in putin ulei, am adaugat rosiile, un pahar cu apa si am lasat sa fiarba cateva minute, pana a scazut.
- Cand au fiert cartofii, am pus ceapa, ardeiul si rosiile in cratita, peste fasole si cartofi.
- Am adaugat usturoiul pisat, patrunjelul tocat si am potrivit gustul cu sare si piper.
- Am lasat sa fiarba cateva minute, apoi am oprit focul si am servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu