Pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania am ales o prajitura delicioasa, perfecta pentru cafeaua de dimineata.
In luna martie, gazda a fost Oana Durican, cu al ei blog Caietul cu retete vechi si noi. Ea ne-a propus sa pregatim un preparat din 3 categorii: Mancaruti de post; Mancaruri cu peste si Deserturi cu ciocolata.
INGREDIENTE:
- Pentru blat:
- 150g unt;
- 2 linguri de cacao;
- 200 g zahar;
- 4 oua;
- 250g faina;
- 1 praf de sare;
- 1 pliculet zahar vanilinat;
- esenta de vanilie;
- 1 pliculet praf de copt;
- 200 ml apa.
- Pentru crema:
- 200g unt;
- 100g ciocolata cu 55%cacao;
- 3 linguri de zahar;
- 50ml lapte;
- esenta de rom.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaoa si zaharul, pe foc mic.
- Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
- Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.
- Toata compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.
- Cand este gata, se lasa la racit cu usa cuptorului deschisa.
- Pentru crema, se topesc la foc mic 50g unt cu zaharul, laptele si ciocolata. Se lasa la racit.
- Intre timp, se mixeaza restul de unt, pana se face spuma, apoi se adauga compozitia cu ciocolata racita, putin cate putin.
- Crema se intinde peste blat si se da la frigider cateva ore.
- Se portioneaza cand este rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu