INGREDIENTE:
- 4 verze murate;
- 1 kg carne tocata de porc;
- o bucata de slanina;
- 3 cepe mari;
- un morcov;
- 100 g orez;
- 150 g bulion (pasta de rosii);
- 2 linguri de malai;
- cimbru;
- boia dulce afumata;
- boia iute;
- sare;
- piper;
- foi de dafin
MOD DE PREPARARE:
- Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane se toaca marunt.
- Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata.
- Se calesc in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2 linguri cu bulion, sare, piper, boia iute, boia dulce afumata si se calesc impreuna inca 2-3 min.
- Se amesteca carnea cu legumele calite, cimbru si cu 2 linguri de malai.
- Se pune cate o lingura din amestecul de carne peste o foaie si se ruleaza.
- La fel se procedeaza cu toata carnea.
- Ies 40-50 de sarmele, in functie de marimea lor.
- Cotoarele si varza mai groasa se taie bucati mai mari si se pun pe fundul vasului, se adauga slanina taiata, putin bulion si cimbru.
- Sarmalele se aranjeaza pe marginea vasului, lasand in mijloc loc pentru varza tocata.
- Intre fiecare strat se pune bulion, cimbru, foi de dafin si sunculita.
- Pe deasupra si in mijloc se pune varza tocata marunt.
- Se umple vasul cu apa si se baga in cuptor pentru 4 ore, completand mereu cu apa.
- Se servesc cu smantana si ardei iute.
- Sunt la fel de bune si fierte 2 ore, apoi bagate la cuptor 40 min.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu