INGREDIENTE:
Pentru pandispan:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 praf de sare
Pentru crema de vanilie:
- 1 litru de lapte
- o cana de zahar
- o cana de faina
- o pastaie de vanilie
- 2 pliculete zahar vanilat
- un pachet de unt (200g)
Pentru mango caramelizat:
MOD DE PREPARARE:
- Am separat albusurile de galbenusuri.
- Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine.
- Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
- Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin.
- Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.
- Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de vanilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.
- Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema.
- Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.
- Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.
- Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.
- Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.
- Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu