INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 8 oua
- un pahar cu zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- o lingurita esenta de vanilie
- o lingurita esenta de lamaie
- o lingurita coaja de lamaie+portocala
- 200 g faina
- 2 linguri cacao
Pentru crema:
- 500 g crema mascarpone
- 500 g frisca lichida
- un pahar cu zahar
- 300 g visine congelate
- o jumatate de lime
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat:
- Am separat albusurile de galbenusuri.
- Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.
- Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu cu mixerul, sa nu se mai simta zaharul.
- Apoi am adaugat si gakbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala.
- Am amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate putin, amestecand cu o paleta, de jos in sus.
- Am pus foaie de copt intr-o forma de tort detasabila, am uns cu ulei pe margine si am adaugat compozitia.
- Am bagat in cuptor pentru 30 min si am verificat cu scobitoarea daca s-a facut in interior.
- Am lasat blatul sa se odihneasca pana a doua zi.
Pentru crema:
- Am lasat visinile la scurs vreo doua ore.
- Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca.
- Am adugat 6 linguri de frisca in crema, iar restul de frisca am pastrat-o pentru a orna tortul.
Montare tort:
- Zeama de la visine am amestecat-o cu un pahar de apa si o jumatate de pahar de zahar, am incalzit pe foc pana s-a topit zaharul, am lasat sa se raceasca, pentru a insiropa blatul.
- Blatul l-am taiat in 4, am insiropat fiecare parte si am adaugat din crema de mascarpone.
- La final, l-am ornat cu frisca ramasa si ornamente din zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu