INGREDIENTE:
- 800 g carne de vita
- 4 cepe rosii
- 2 morcovi
- 1 gogosar
- un pahar mic cu vin
- 2 linguri de bulion
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita bulgarasi de savoare Delikat
- o jumatate de lingurita maghiran uscat
- sare, piper
- pentru piure: 3 cartofi, apa, sare
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vita am lasat-o o ora in apa cu otet, apoi am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs.
- Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase.
- Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare. Am pus mai multa apa la cartofi, pentru a lua din ea sa adaug peste carne.
- Am pus carnea sa se prajeasca in ulei, pana s-a rumenit putin, apoi am adaugat apa de la cartofi, cate 2 linguri, din cand in cand, pana se mai inmoaie.
- Am pus legumele peste carne, le-am lasam 5 min sa se inmoaie si ele, apoi am adaugat bulionul, vinul si condimentele. Am lasat sa fiarba la foc mic, pentru 15 min, pana a scazut.
- Am pus tot intr-un vas termorezistent, am aranjat piureul deasupra si am bagat la cuptor pentru 20min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu