INGREDIENTE:
- 8 crapi
- o cana de malai
- ulei
- sare
- pentru mamaliga: apa, sare, malai si 50 g unt
- pentru mujdei: o capatana mare de usturoi, sare, 5 linguri iaurt grecesc, patrunjel
MOD DE PREPARARE:
- Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul.
- Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs.
- Am taiat capatanile (le-am pus la congelator pentru ciorba) si l-am dat cu sare.
- Am pus o cana de malai intr-o farfurie intinsa, am dat pestele prin el si l-am pus la prajit in ulei incins.
- L-am lasat sa se rumeneasca bine pe fiecare parte, apoi l-am scos pe servetel de bucatarie, sa se elimine surplusul de ulei.
- Intre timp, am pregatit mujdeiul. Am maruntit usturoiul, l-am frecat cu sare, apoi am adaugat iaurtul si patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu