INGREDIENTE:
- 100g margarina savoare de unt Rama;
- 150g zahar;
- 2 pliculete zahar vanilat;
- 2 oua;
- 120ml lapte;
- 250g faina;
- un pliculet praf de copt;
- 80 g fructe confiate
- Se separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste.
- Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca.
- Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in cealalta compozitie.
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
- Formele de briose se ung cu unt, ulei, margarina etc sau se pun cosulete de hartie.
- Se adauga cate o lingura din compozitie in fiercare forma, apoi se aseaza fructe confiate si se baga la cuptorul preincalzit pentru 15-20 min sau se poate face testul cu scobitoarea.
- Din aceasta compozitie ies 12 briose mari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu