INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 250g miere;
- 100 g zahar brun;
- 1 plic zahar vanilat;
- 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
- 1 ou;
- 25 ml esenta de rom;
- 400g faina;
- 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
- un pliculet praf de copt.
Pentru glazura:
- un albus;
- 3 linguri zahar pudra;
- 2 linguri lapte cald.
- Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.
- Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.
- Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.
- Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.
- Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.
- Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.
- Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.
- Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu