Faceți căutări pe acest blog

Tort cu banane caramelizate


INGREDIENTE:
Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri faina;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala.
Pentru crema:

  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 5 linguri faina;
  • 100 g margarina Rama - editie de sarbatoare;
  • o pastaie de vanilie;
  • o jumatate de baton de scortisoara.
Pentru banane caramelizate:
  • 2 banane;
  • un pahar de zahar;
  • 50 g unt.
Pentru sirop:
  • un pahar apa;
  • 2 linguri zahar;
  • jumatate de esenta de vanilie.
MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul.
  3. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul.
  4. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri, cu o spatula, de jos in sus, apoi se adauga coaja de lamaie+portocala.
  5. Se pune compozitia intr-o tava de tort (22cm) unsa cu margarina si se baga la cuptor 30 min. 
  6. Blatul se lasa peste noapte si se taie a doua zi.
  7. Pentru crema, se amesteca laptele cu zaharul, faina, scortisoara, semintele si pastaia de vanilie. Se pun pe foc si se amestecat continuu cu un tel, pana se ingroasa crema. Se ia crema de pe foc si se adauga margarina taiata cubulete.
  8. Pentru banane caramelizate, se pune un pahar de zahar intr-o tigaie, se amesteca pana se topeste, se adauga un cubulet de margarina, apoi bananele taiate rondele. Se amesteca cateva minute, apoi se ia de pe foc.
  9. Pentru sirop, se pune pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie, se amesteca pana se topeste zaharul.
  10. Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza, apoi se adauga jumatate din crema de vanilie, jumatate din bananele caramelizate, restul de crema, a doua bucata de blat si restul de banane caramelizate.
  11. Tortul se lasa peste noapte la frigider.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu