INGREDIENTE:
- Pentru foi:
- 14 albusuri;
- putina sare;
- 300g zahar;
- 2 linguri otet;
- 280g nuca macinata.
- Pentru crema:
- 14 galbenusuri;
- un praf de sare;
- 200g zahar;
- 100g faina;
- 600ml lapte;
- 3-4 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
- 400g margarina.
- Decor:
- zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150g zahar si o lingura de otet.
- Camd s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170oC).
- Aluatul se scoate de pe hartia de copt cat este cald.
- La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
- Pentru crema, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza 100 g de faina si se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, pentru a ajunge treptat la aceeasi temperatura.
- Compozitia se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.
- Se ia de pe foc, se adauga pliculetele cu zahar vanilinat, apoi se lasa la racit.
- Intre timp, se mixeaza margarina pana devine spuma.
- Cand s-a racit crema, se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de margarina.
- Crema se baga o ora in frigider.
- Asamblare: primul blat, crema, al doilea blat, iar deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu