Am venit cam tarziu cu desertul pentru provocarea Cutia Misterelor din luna aprilie, sper sa fiu primita :P
Gazda lunii aprilie a fost Margareta Cismasiu, care a ales ca vedeta BRANZA DE VACI. :D
Provocarea este initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Ingredientele propuse de Margareta sunt:
- smantana, lapte, unt;
- ierburi aromate: menta, rozmarin, marar, oregano etc;
- verdeturi: salata verde, stevie, leurda, spanac etc;
- legume; cartofi, morcovi, rosii, ardei etc;
- fructe proaspete sau uscate;
- ciocolata;
- paste, biscuiti/piscoturi;
- cacao;
- oua;
- BRANZA DE VACI.
INGREDIENTE:
- Pentru blat:
- 9 oua;
- 9 linguri zahar pudra;
- 3 linguri de lapte;
- 3 linguri de ulei;
- 3 linguri cacao;
- 9 linguri faina;
- un plic praf de copt.
- Pentru crema:
- 500 g branza de vaci;
- 300 ml frisca lichida;
- 4 linguri zahar;
- 1 pliculet zahar vanilinat;
- o lingura coaja de portocala confiata.
- Pentru sirop:
- compot de visine.
- Pentru decor:
- ciocolata.
MOD DE PREPARARE:
- Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao.
- Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
- Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
- Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.
- Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.
- Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.
- Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.
- Deasupra se rade ciocolata cu lapte.
- Se lasa la rece, apoi se poate taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu